Éves beszámoló le nem adása cégeknél akár 1 millió forintos bírság!!

PDF versionPDF version

Az a cég amelyik az éves beszámoló (mérleg és eredménykimutatás) letétbe helyezési és közzétételi kötelezettségét nem teljesíti az adóhatóság első alkalommal felszólítja a kötelezettség teljesítésére, azzal, hogy első alkalommal 500eFt-ig terjedő mulasztási bírságot szab ki.

 

 

Az Art hatályos jogszabályának erre vonatkozó szankció rendszere megváltozott. Az új előírás szerint ezen kötelezettség nem teljesítéséhez kapcsolódóan megszűnik az adószám felfüggesztés intézménye.

 

Aki a beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettségét nem teljesíti az adóhatóság első alkalommal felszólítja a kötelezettség teljesítésére, azzal, hogy első alkalommal 500eFt-ig terjedő mulasztási bírságot szab ki.

 

Ha a vállalkozás az első felszólításra sem teljesíti kötelezettségét, akkor az adóhatóság ismételten felhívja a kötelezettség teljesítésére és ezzel egyidejűleg már 1 millió Ft-ig terjedő bírságot szab ki.

 

Ha a vállalkozás a második felszólításra sem teljesíti kötelezettségét, akkor az adóhatóság – adószám felfüggesztés nélkül - az adószámot törli és kezdeményezi a vállalkozás megszűntnek nyilvánítását.

Ön még nem készítette el cégének éves beszámolóját?

Ebben az esetben haladéktalanúl keresen meg minket az alábbi telefonszámon és mi elkészítjük Önnek, így elkerülheti a hatalmas mulasztási bírságot!

 

06 30 332 5119

 

Smart Balance csapata

Napi teszt


Napi Tipp

Tudta-e Ön hogy 2009. augusztus 1.-től ha az egyéni vállalkozó az útnyilvántartás vezetése helyett a havi 500 km átalányt számolja el személygépkocsi használata címén költségként, akkor...